Tapijt reinigen

Tapijtreiniging van Enrico Schoonmaakbedrijf

Enrico Schoonmaakbedrijf is gespecialiseerd in het reinigen van alle soorten tapijten. Bedrijven, instellingen en particulieren schakelen ons regelmatig in voor tapijtreiniging. Wij beschikken over verschillende reinigingssystemen die speciaal bestemd zijn voor tapijten. Hierdoor kunnen wij elk type tapijt reinigen hoe erg deze ook vervuild is. Na het reinigen van een tapijt kunnen wij deze daarnaast voorzien van een speciale impregneren. Hierdoor blijft uw tapijt langer schoon en is het bovendien makkelijker schoon te maken.

Periodieke reiniging

U kunt er voor kiezen om uw tapijt, bij vervuiling, eenmalig te laten reinigen. Wij bieden binnen onze dienstverlening echter ook periodieke tapijtreiniging. Hierbij wordt door ons een onderhoudsplan opgesteld. Wij zullen bij aanvang uw tapijt een grondige diepte reiniging geven waarna deze wordt opgevolgd door periodieke oppervlakte reinigingen. Mochten de oppervlakkige reinigingen niet meer voldoen dan wordt er opnieuw een diepte reiniging uitgevoerd. Gemiddeld duurt zo’n cyclus 3 jaar. Met periodieke reinigingen wordt de levensduur van uw tapijt aanzienlijk verlengd.

Tapijt reinigen

Behandelingen voor uw tapijt

 • Sproei-extractie cleaning
  Sproei-extractie cleaning is een reiniging op basis van heet water en lucht en geeft een totale reiniging voor uw tapijt. Het tapijt wordt grondig gereinigd waardoor het de ergste vervuiling zal verdwijnen. Het tapijt wordt tot op de rug gereinigd door deze manier van reinigen. Na de sproei-extractie behandeling wordt het tapijt vakkundig behandeld waardoor een simpele spraycleaning voldoet voor het verdere onderhoud.
 • Bonnetcleaning
  Bonnetcleaning is een reinigingsmethode op basis van koolzuur. Deze manier van reinigen heeft een korte droogtijd. Het tapijt wordt besproeid met een een vloeistof op koolzuurbasis. Hierdoor wordt het vuil naar de oppervlakte gebracht. Met een speciale machine voorzien van een bonnetpad wordt het vuil vervolgens uit het tapijt verwijder. Bonnetcleaning is uitermate geschikt voor een gemiddelde vervuiling.
 • Spraycleaning
  Deze reinigingsmethode heeft een korte droogtijd en wordt uitgevoerd met een speciaal sproei-apparaat. In combinatie met een éénschijfsmachine met bonnetpad is deze manier van reinigen geschikt voor lichte vervuilingen.
 • Impregneren
  Het is verstandig om na het reinigen van uw tapijt, uw tapijt te laten impregneren. Met deze impregnatie wordt uw tapijt voorzien van een nieuwe beschermlaag. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat reiniging in de toekomst makkelijk wordt en dat de vezels beter bescherm worden tegen vervuiling. Dit voorkomt vervuiling en slijtage waardoor de levensduur van uw tapijt toeneemt.