Kantoor schoonmaak

Kantoor schoonmaak, altijd een schoon kantoor

Werknemers van een bedrijf vinden het te alle tijde zeer belangrijk om gebruik te kunnen maken van een mooi en vooral schoon kantoor. Hoewel dit uiteraard voor de hand liggend is wordt er vaak te weinig aandacht gespendeerd aan de schoonmaak van deze ruimtes en dat kan er voor zorgen dat uw werknemers ontevreden zijn. In deze situatie kan het voor u een perfecte oplossing betekenen om de kantoor schoonmaak uit te besteden aan SMB Enrico!

Hoe werkt het uitbesteden precies?

Het uitbesteden van kantoor schoonmaak verloopt eigenlijk altijd op een zeer eenvoudige manier. Afhankelijk van de grootte van de ruimte alsook het aantal keer dat deze bijvoorbeeld op maandbasis dient te worden schoongemaakt wordt een prijs opgemaakt. U kunt er bij het uitbesteden van de schoonmaak van uw kantoor steeds van op aan dat er gebruik wordt gemaakt van ervaren werknemers die de nodige discretie aan de dag leggen en die daarnaast werken met de beste en modernste machines.

Kantoor schoonmaak

Hoe vaak mijn kantoor laten schoonmaken?

Veel mensen die voor het eerst een beroep doen op een schoonmaakbedrijf stellen zich logischerwijs de vraag hoe vaak ze precies de hulp moeten inroepen van een dergelijk bedrijf. Hoe vaak uw bedrijfsruimte moet worden schoongemaakt is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan:

  • Hoe vaak er precies gebruik wordt gemaakt van de kantoorruimte in kwestie
  • Hoe groot de oppervlakte precies is
  • Omwille van welke doeleinden de ruimte precies wordt gebruikt

Een bedrijfsruimte waar iedere dag vergaderingen in worden gehouden zal per definitie vaker een grondige schoonmaak vergen dan een kantoor dat slechts een paar keer per week wordt gebruikt door een vertegenwoordiger van uw bedrijf.

Welke werkzaamheden worden precies uitgevoerd?

Kantoor schoonmaak omvat natuurlijk heel wat verschillende werkzaamheden. In eerste instantie wordt er bij een dergelijke opdracht gekozen voor meubelreiniging. Ook de vloer of het aanwezige tapijt wordt onder de loep genomen net als de andere onderdelen van het interieur dat zich in uw kantoor bevindt. Kantoor schoonmaak lijkt op het eerste zicht perfect zelf uit te voeren maar in de praktijk wordt al snel vastgesteld dat dit een zeer tijdrovende job is. De tijd die u moet besteden aan de schoonmaak van uw kantoor kunt u dan ook beter gebruiken om te doen waar u echt goed in bent. Op deze manier verdient u de kosten die nodig zijn voor het inschakelen van ons schoonmaakbedrijf automatisch terug.