Gevel reiniging

Gevel reiniging, absoluut noodzakelijk

Gevel reiniging is een cruciaal onderdeel van het onderhoud van uw huis. Toch zien veel mensen deze over het hoofd of gaan ze het doelbewust uit de weg omdat ze er geen idee van hebben hoe hun gevel precies te reinigen. Bent u eveneens op zoek naar een mogelijkheid om een doorgedreven reiniging van uw gevel te realiseren? In dat geval bent u bij ons schoonmaakbedrijf beslist aan het juiste adres!

Waarom is het reinigen van mijn gevel zo belangrijk?

Veel mensen denken dat gevel reiniging als enige voordeel met zich meebrengt dat het pand in kwestie opnieuw over een zo optimaal mogelijke uitstraling beschikt. Dat is echter niet het geval. De realiteit is dat het regelmatig reinigen van uw gevel absoluut noodzakelijk is wanneer u deze van een zo optimaal mogelijke levensduur wenst te voorzien. Hoe meer vuil zich kan aanhechten en hoe langer deze aanhechting duurt, des te eenvoudiger het wordt om de levensduur van de muur in kwestie aan te tasten. Ook omwille van deze reden is het dan ook beslist de moeite waard om een regelmatige schoonmaak door te voeren.

Kan ik zelf geen reiniging uitvoeren?

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om de muur zelf te reinigen. Het is echter maar de vraag of dat altijd wel zo’n goed idee is. Wanneer uw gevel door de jaren heen niet of nauwelijks is gereinigd, dan kan dat er voor zorgen dat er zich op bepaalde plaatsen vuil heeft aangehecht. Dat vuil is veelal moeilijk te verwijderen waardoor mensen er voor kiezen om gebruik te maken van agressievere producten. Dat lijkt op het eerste zicht geen probleem, maar dat is het wel. Gevel reiniging kan er namelijk voor zorgen dat de ondergevel beschadigd raakt en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Gevel reiniging

Wat wanneer bij bekladding met graffiti?

Eén van de vaakst voorkomende situaties waarin een reiniging van de gevel noodzakelijk is, is bij bekladding met graffiti. Dit is een vervelende situatie. Aan de ene kant zult u gebruik moeten maken van een degelijke reiniging omdat de verf anders niet van uw muur verwijderd zal kunnen worden, maar anderzijds moet u ook voorzichtig zijn voor mogelijke beschadigingen. Omwille van deze reden kan het voor gevel reiniging dan ook interessanter zijn om een beroep te doen op een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Alleen op deze manier bent u verzekerd van een degelijke schoonmaak van uw gevel en dat zonder dat er schade zal optreden aan de ondergevel.